De Geschiedenis van de padel

Padel is een racketsport die in de jaren 60 is ontstaan in Mexico. Het werd uitgevonden door Enrique Corcuera, een Mexicaanse zakenman, die op zoek was naar een nieuwe sportieve activiteit om in zijn privétuin te spelen. Hij combineerde elementen van tennis en squash om een nieuwe sport te creëren die geschikt was voor zijn beperkte ruimte.

Corcuera begon een padelbaan aan te leggen met de afmetingen van een tennisbaan, maar hij voegde glazen wanden en een net in het midden toe, waardoor spelers de bal van de wanden konden laten kaatsen. Dit maakte het spel dynamischer en interessanter.

De populariteit van padel groeide snel in Mexico en verspreidde zich daarna naar andere Spaanstalige landen, zoals Spanje en Argentinië. In de jaren 70 werd padel geïntroduceerd in Spanje door Prins Alfonso de Hohenlohe, een vriend van Corcuera. Hij bracht de sport naar Marbella, waar het al snel aan populariteit won onder de lokale bevolking en toeristen.

In de daaropvolgende decennia verspreidde padel zich verder over Europa en de rest van de wereld. Internationale padelbonden werden opgericht en er werden officiële regels vastgesteld om de sport te standaardiseren. Padel werd een populaire recreatieve sport en er ontstonden professionele competities met getalenteerde spelers die streden om titels en prijzengeld.

Vandaag de dag wordt padel op verschillende niveaus gespeeld, van amateurs tot professionele spelers. Het heeft een grote aantrekkingskracht vanwege de sociale en toegankelijke aard van het spel. Padelbanen worden steeds vaker gebouwd en het aantal spelers blijft groeien. Het is een sport die zowel door mannen als vrouwen van alle leeftijden kan worden beoefend, zowel recreatief als op competitief niveau.

Bajadapadel - Geschiedenis van padel

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll naar boven